Zagorska juha od krumpira

Ionako osebujan okus juhe od krumpira možete obogatiti dodatkom popečenih kockica kruha ili narezanim kuhanim hrenovkama.

  • 40 min
  • Jednostavno
Zagorska juha od krumpira

Priprema

  1. Krumpir ogulite i narežite na kocke.
  2. Na maslacu popecite luk, dodajte nasjeckanu slaninu i krumpir. Posudu maknite s vatre, dodajte crvenu papriku i zalijte s 1, 2 l vode i nastavite kuhati.
  3. Dodajte Vegetu, lovor, mažuran, protisnuti češnjak i papar. Kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne omekša.
  4. Izvadite lovor, a juhu usitnite u električnoj sjeckalici.
  5. Gussnel pomiješajte s kiselim vrhnjem, umiješajte u juhu i sve kratko prokuhajte.

Posluživanje: Prije posluživanja juhu od krumpira pospite nasjeckanim peršinom.

Savjet: Juha će biti punija ako joj dodate popečene kockice kruha ili narezane kuhane hrenovke.

Rajčica

Za rajske užitke