Zagorska juha od krumpira
- Recept by coolinarika.com -Ionako osebujan okus juhe od krumpira možete obogatiti dodatkom popečenih kockica kruha ili narezanim kuhanim hrenovkama.

Priprema
Krumpir ogulite i narežite na kocke. Na maslacu popecite luk, dodajte nasjeckanu slaninu i krumpir. Posudu maknite s vatre, dodajte crvenu papriku i zalijte s 1, 2 l vode i nastavite kuhati. Dodajte Vegetu, lovor, mažuran, protisnuti češnjak i papar. Kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne omekša. Izvadite lovor, a juhu usitnite u električnoj sjeckalici. Gussnel pomiješajte s kiselim vrhnjem, umiješajte u juhu i sve kratko prokuhajte.
Posluživanje: Prije posluživanja juhu od krumpira pospite nasjeckanim peršinom.
Savjet: Juha će biti punija ako joj dodate popečene kockice kruha ili narezane kuhane hrenovke.