Šampinjoni s jajima
- Recept by coolinarika.com -Sastojci omogućuju pripremu ovog jela u sva godišnja doba. Fino i ukusno, ono može biti predjelo ili kompletna večera.

Priprema
Šampinjone operite, očistite, osušite i narežite na tanke listiće. U većoj tavi ugrijte ulje, dodajte šampinjone i pirjajte dok voda ne ispari. Pred kraj pirjanja dodajte sol, papar, nekoliko kapi tabasca i Vegetu. Sve promiješajte, još kratko prokuhajte i malo ohladite.Zatim dodajte sitno narezana jaja i majonezu. Sve lagano promiješajte i stavite u vatrostalnu posudu, a po vrhu složite na ploške narezan sir. Zapecite oko 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Posluživanje: Uz ovo jelo možete poslužiti razne vrste salate od svježeg ili ukiseljenog povrća.
Savjet: Istom smjesom možete, za promjenu, obložiti i popečeni kruh, posuti ga ribanim sirom i kratko zapeći u pećnici.Šampinjone prije rezanja dobro osušite i pirjajte ih u širokoj i dobro ugrijanoj tavi kako bi ostali sočniji.