Gulaš s gljivama

Nećemo očajavati ako nam nije ostala porcija gljiva u zamrzivaču, primjerena za dane kada nam možda svježe nisu dostupne. Uvijek možemo posegnuti za konzerviranima, a rezultat je ukusan gulaš s omiljenim gljivama i krumpirom.

  • 25 min
  • Jednostavno
Gulaš s gljivama

Sastojci

  • 300 g gljiva
  • 500 g krumpira
  • 10 g maslaca
  • 2 Goveđa gulaša (2x300g)
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 žlice kiselog vrhnja

Priprema

  1. Gljive očistite i narežite na veće komadiće, a krumpir na kockice.
  2. Na zagrijani maslac stavite gljive i kratko popecite. Dodajte krumpir, prelijte s malo vode i kuhajte 10 minuta.
  3. Ulijte sadržaj limenke gulaša, dodajte vino i zajedno pirjajte nekoliko minuta.
  4. Na kraju umiješate kiselo vrhnje po želji.

Posluživanje: Topli gulaš poslužite posut narezanim peršinom.

Savjet: Koristite gljive koje volite, a dužinu pirjanja prilagodite vrsti gljiva.

Gulaš

Inspirirani tradicijom