Dolcela

Vanilin šećer

Brownie s finom kremom

Kada smo pomislili da nitko ne smije stati između jagoda i čokolade, umiješala se lagana krema okusa vanilije i dala svoj završni dodir za savršenstvo okusa.

  • 60 min
  • Jednostavno
Brownie s finom kremom

Sastojci

  • 1 Dolcela Brownies
  • 180 g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 150 g maslaca
  • 100 ml vode
  • 15 g čokolade za kuhanje

Za umak

  • 150 g jagoda
  • 30 g šećera
  • 1 Dolcela Vanilin šećer
  • 1 žlica limunova soka

Krema

Priprema

  1. Složite priloženi papirnati kalup za pečenje prema uputi.
  2. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte šećer, jaja, vodu i omekšani maslac. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Tijesto ulijte u papirnati kalup za pečenje. Po površini tijesta naribajte čokoladu za kuhanje.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C 35 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu.
  5. Narezanim jagodama dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok, pa kratko zagrijavate da omekšaju.

Umak

  1. Omekšane jagode stavite u cjedilo, pa pritisnite žlicom da dobijete gust umak od jagoda (ili ih usitnite štapnim mikserom). Ostavite da se ohladi.

Krema

  1. U posudu ulijte mlijeko sobne temperature, dodajte sadržaj vrećice i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom nekoliko minute tako da krema nije prečvrsta i da se može izliti.
  2. Odmah prelijte preko ohlađenog browniesa. Po kremi izlijte pripremljenu pulpu od jagoda i pomoću štapića išarajte površinu.
  3. Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.

Posluživanje: Kolač  narežite i poslužite sa svježim jagodama.

Savjet: Kremu pripremite tek kad imate ostale ohlađene sastojke jer ju je potrebno nakon pripreme odmah preliti preko kolača.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće