Božić

Najsvečaniji stol u godini

Blagdanska zimska torta

Kad se prava zima poklopi s blagdanima idealno je vrijeme za bijelu zimsku tortu s okusom Lino Lade milk dekoriranu kokosovim brašnom, bijelim puslicama ili prigodnim karameliziranim borićima.

  • 45 min
  • Jednostavno
Blagdanska zimska torta

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za ganache

Priprema

  1. Mješavinu za muffins uspite u posudu, dodajte jaje, ulje i vodu.
  2. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Na kraju umiješajte Lino Ladu milk.
  3. Smjesu ulijte u kalup za torte (Ø 24 cm) koji ste namastili i posuli brašnom.
  4. Lagano protresite da se smjesa poravna i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
  5. Ohlađeni biskvit vratite u nauljeni kalup. Ukoliko nije ravan uklonite prethodno višak biskvita.
  6. Za kremu, mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Uspite sadržaj vrećice i lagano promiješajte električnom miješalicom.
  7. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom da dobijete kremu.
  8. Na podlogu od biskvita u kalupu nanesite kremu i poravnajte. Ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
  9. Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Dodajte Lino Ladu milk i miješajte da dobijete glatku teksturu.
  10. Pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu i počne zgušnjavati, pa je pažljivo prelijte preko kolača tako da dobijete curke.

Posluživanje: Prije posluživanja ukrasite po želji: kokosovim brašnom, bijelim puslicama ili prigodnim borićima.

Savjet: Tortu držite u hladnjaku do posluživanja. Umjesto Lino Lade milk možete koristiti Lino Ladu kokos.

Igrajte se
s nama!

 

Rajčica

Za rajske užitke