Punjene paprike s nadjevom od sira i ajvara

Ove punjene paprike nemaju ulogu samo zasititi, nego do izražaja dolazi i njihov dekorativni karakter, izaberete li ih u različitim bojama.

  • 45 min
  • Jednostavno
Punjene paprike s nadjevom od sira i ajvara

Sastojci

  • 4 velike paprike
  • 2 žlice maslinova ulja

Nadjev

Priprema

  1. Nadjev pripremite tako da siru dodate jaje, protisnuti češnjak, ajvar, sol i papar. Sve dobro promiješajte.
  2. Paprike prerežite popola. Očišćene paprike posložite u vatrostalnu posudu i nakapajte uljem. U svaku polovicu paprike rasporedite nadjev, a po površini naribajte sir.
  3. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 30 minuta.

Posluživanje: Pečene paprike poslužite tople.

Savjet: U nadjev možete dodati naribanu i ocijeđenu tikvicu ili ocijeđeni narezani špinat.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh