Podravka

Grah crveni

Pikantne enchiladas s mljevenim mesom

Avokado u mesnom jelu zanimljiva je kombinacija, a okusi Meksika zalogajima će dati pikantnu notu.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Pikantne enchiladas s mljevenim mesom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite meso, pospite Vegetom Natur za meksička jela, dodajte 250 g rajčica narezanih na kockice i pržite 15 – 20 minuta dok meso ne dobije lijepu smeđu boju i sva tekućina ne ispari.
  2. Dodajte zatim ocijeđen i ispran grah i još kratko popecite.
  3. Avokado ogulite, maknite košticu i narežite ga na ploške koje izgnječite vilicom i pokapajte limunovim sokom.
  4. Ostatak rajčice narežite na kockice i umiješajte u pastu od avokada.
  5. Tortilje ugrijte na suhoj tavi, posipajte naribanim sirom i pustite da se sir rastopi. Na to stavite pripremljeno meso i na kraju avokado s rajčicom pa preklopite tortilje.

Posluživanje: Poslužite odmah.

Savjet: Avokado mora biti mekan da ga možete pretvoriti u pastu.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje