Zapečena tjestenina s plodovima mora

Zapečenu tjesteninu s plodovima mora pospite narezanim peršinom i po želji pospite sirom ribancem i poslužite ukusne dagnje i kozice s mirisom maslinova ulja.

  • 55 min
  • Jednostavno
Zapečena tjestenina s plodovima mora

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite plodove mora i kratko popecite. Zatim ulijte vino i pustite da kratko kuha.
  2. Sadržaj vrećice Fanta ispite u 800 ml vode.
  3. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu.
  4. U posudu za pečenje usipajte nekuhanu tjesteninu i dodajte pripremljene morske plodove. Prelijte pripremljenim umakom i lagano promiješajte.
  5. Po površini rasporedite narezanu rajčicu.
  6. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet: Gotovo jelo pospite narezanim peršinom i po želji pospite sirom ribancem.

Gulaš

Inspirirani tradicijom