Vrganji s brusketama

Vrganji na brusketama savršen su zalogaj, a ako su začini pomno probrani užitak zalogaja bit će potpun.

  • 35 min
  • Jednostavno
Vrganji s brusketama

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom maslinovu ulju lagano popržite sitno nasjeckani luk do zlatnožute boje. Dodajte oprane i na trake narezane vrganje i pirjajte tako dugo dok ne ispari sva tekućina.
  2. Posolite i umiješajte protisnute češnje češnjaka.
  3. Na suhoj tavi popržite kruh.
  4. Protisnuti češnjak i bosiljak zalijte maslinovim uljem, posolite, promiješajte i rasporedite po prženom kruhu.

Posluživanje: Pirjane vrganje poslužite s brusketama.

Savjet: Dio svježih vrganja možete zamijeniti bukovačama ili kojim drugim gljivama po svojoj želji.

Ajvar

Razmazi svoje nepce