Punjeni patlidžani

Pripremite patlidžane s umakom od slatkaste rajčice, posipajte naribanim sirom i uživajte u punini povrtnog okusa.

  • 70 min
  • Jednostavno
Punjeni patlidžani

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Uzdužno zarežite patlidžane (u smjeru prema peteljki, ali ne do kraja) i kuhajte ih u kipućoj slanoj vodi 20 minuta. Ocijedite ih i ostavite da se ohlade. Izdubite patlidžane ostavite na krpi da se prosuše.
  2. U tavi na 2 žlice zagrijanog maslinovog ulja stavite nasjeckani češnjak, dodajte sjeckanu rajčicu, bosiljak, šećer, sol i papar pa pirjajte oko 20 minuta da dobijete umak.
  3. kruh usitnite i navlažite vodom (200 ml) i pustite da odstoji 10 minuta. Zatim ocijedite rukama, istisnite višak vode, izmrvite, dodajte nasjeckani patlidžan, razmućena jaja i naribani sir, nasjeckani peršin, sol, mljeveni crni papar i bosiljak.
  4. Promiješajte i dodajte krušne mrvice te promiješajte kako bi nadjev bio dobre konzistencije.
  5. Pripremljeni patlidžan napunite nadjevom i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Nakapajte ga maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C te zapecite 15 minuta.

Posluživanje: Poslužite patlidžane s umakom od rajčice i posipajte naribanim sirom.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina