Vegeta

Chili i sol

Sočni lungić s tjesteninom

Pripremljeni lungić poslužite preko širokih rezanaca te pospite naribanim sirom i čilijem sa soli i okus će biti iznad očekivanja.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Sočni lungić s tjesteninom

Sastojci

Priprema

  1. Svinjski file očistite od kožica i suvišne masnoće. Narežite ga potom na deblje odreske i pospite Vegetom Natur za svinjetinu.
  2. Pomiješajte narančin sok i vino i prelijte preko mesa. Pustite da se marinira 30 minuta.
  3. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
  4. U široj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje i na njega stavite luk narezan na ploške. Popecite da luk postane staklast te dodajte meso s marinadom. Sve zajedno popecite uz miješanje.
  5. Kad je meso gotovo, ulijte vrhnje i nastavite pirjati nekoliko minuta.

Posluživanje: Pripremljeni lungić poslužite preko širokih rezanaca te pospite naribanim sirom i čilijem sa soli.

Savjet: Svinjski file je meso koje se kratko tretira na jačoj vatri. Umjesto vrhnja za kuhanje možete upotrijebiti kokosovo mlijeko koje će dati poseban štih ovom jelu. 

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži