Tjestenina sa šparogama i pršutom

Imate li u kuhinji tjesteninu, šparoge i pršut, poslužite ovo jednostavno jelo, koje vam neće oduzeti puno vremena za pripremu, a jamči ukusan obrok pa možda i koju pohvalu za kreativnost.

  • 20 min
  • Jednostavno
Tjestenina sa šparogama i pršutom

Sastojci

Priprema

  1. Tjesteninu stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu i nakon 5 minuta ocijedite.
  2. Za to vrijeme očistite šparoge, uklonite zadebljane dijelove i narežite. Ploške pršuta narežite na kvadrate (1 cm ).
  3. U široj tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko popecite šparoge. Dodajte pršut, popecite i umiješajte ocijeđenu toplu tjesteninu.
  4. Pospite svježe mljevenim paprom, naribanim parmezanom i promiješajte.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Tjesteninu nemojte ispirati. Sačuvajte malo tekućine u kojoj se kuhala i po potrebi dodajte umaku.

Zimovanje

Uz Podravku nema zime!