Špageti s tikvicama

Tikvice i špageti savršeno se slažu, a uz kapi limuna i s listićima sira nježno jelo dobit će fini okus.

  • 30 min
  • Jednostavno
Špageti s tikvicama

Sastojci

  • sol
  • 1 luk (100 g)
  • 6 malih tikvica (oko 500 g)
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • sok 1 limuna
  • 1 žličica Vegete Natur
  • sir ribanac za posluživanje
  • 350 g Zlato polje Bucatini No.5

Priprema

  1. Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu.
  2. Za to vrijeme narežite luk na ploške, a tikvice na tanke ploškice.
  3. Na zagrijano ulje u široj tavi popecite luk da postane staklast. Dodajte tikvice i sve zajedno popecite uz miješanje.
  4. Zatim dodajte protisnuti češnjak, limunov sok i Vegetu Natur. Umiješajte skuhane i ocijeđene špagete.

Posluživanje: Jelo maknite s vatre i poslužite posuto listićima sira.

Savjet: Jelo će dobiti posebnu aromu pospete li ga poprženim pinjolima.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka