Klupski sendvič s hrskavom slaninom i prženom piletinom
- Recept by coolinarika.com -Poslužite uz slani čips i uživajte u navijačkom ambijentu uz fine sendviče.
Priprema
Piletinu posolite, pospite paprom i dimljenom paprikom. Stavite je između dviju plastičnih folija te potucite da postane tanka i iste debljine. Stavite je na zagrijano ulje i pecite do rumene boje. Popecite ploške špeka na zagrijanoj tavi bez ulja da postane hrskav i izvadite. Kruh tostirajte. Na zagrijanom ulju ispecite jedno po jedno jaje na oko. Majonezu, med, protisnuti češnjak, vlasac i kiselo vrhnje promiješajte da dobijete umak. Složite sendvič po redu: na plošku kruha stavite malo umaka, salatu, rajčicu i pileći odrezak. Prekrijte ploškama šunke i stavite prženo jaje. Poklopite drugom ploškom kruha, pa stavite salatu, rajčicu, hrskavi špek, preljev i poklopite ploškom kruha. Sendvič pričvrstite čačkalicom te na nju možete staviti pečene koktel kobasice za još više mesnog okusa.
Posluživanje: Poslužite uz slani čips.
Savjet: Umjesto pečenih jaja možete koristiti kuhana jaja.