Pileća mulligatawny juha

Paprena voda prijevod je ove britanska verzija indijske juhe koju samo trebate poslužiti s jogurtom i korijanderom da bi zalogaji bili kompletni.

  • 55 min
  • Jednostavno
Pileća mulligatawny juha

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i celer narezan na kockice. Popecite ga da omekša, dodajte curry i cimet, a zatim koncentrat rajčice.
  2. Podlijte vodom i dodajte kokošji temeljac.
  3. Kada zavri, dodajte pileće batke te na laganoj vatri pokriveno kuhajte 30-ak minuta. Kuhane pileće batke izvadite i očistite od kosti i kože.
  4. U posudu dodajte rižu, bundevu i jabuku rezanu na kocke. Kuhajte još 15 minuta i po potrebi dodajte tekućine.
  5. Pred kraj kuhanja vratite meso, pospite crnim paprom i po potrebi posolite.

Posluživanje: Poslužite posuto sa svježim korijanderom i žlicom jogurta.

Savjet: Ova britanska verzija indijske juhe prevedena s indijskog znači paprena voda.

Kruh

Kruh naš svagdašnji