Pileća mulligatawny juha
- Recept by coolinarika.com -Paprena voda prijevod je ove britanska verzija indijske juhe koju samo trebate poslužiti s jogurtom i korijanderom da bi zalogaji bili kompletni.
Priprema
Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i celer narezan na kockice. Popecite ga da omekša, dodajte curry i cimet, a zatim koncentrat rajčice. Podlijte vodom i dodajte kokošji temeljac. Kada zavri, dodajte pileće batke te na laganoj vatri pokriveno kuhajte 30-ak minuta. Kuhane pileće batke izvadite i očistite od kosti i kože. U posudu dodajte rižu, bundevu i jabuku rezanu na kocke. Kuhajte još 15 minuta i po potrebi dodajte tekućine. Pred kraj kuhanja vratite meso, pospite crnim paprom i po potrebi posolite.
Posluživanje: Poslužite posuto sa svježim korijanderom i žlicom jogurta.
Savjet: Ova britanska verzija indijske juhe prevedena s indijskog znači paprena voda.