Piletina i Kviki gric wasabi
- Recept by coolinarika.com -Piletinu paniranu u Kviki gric okusa wasabi poslužite s prilogom od ječmene kaše i umakom od hrena.

Priprema
Piletinu narežite na šire trakice, pospite Vegetom i ostavite sa strane dok ne pripremite smjesu za paniranje. Bučine sjemenke usitnite u mužaru, pa ih premjestite u posudu za paniranje. Isto učinite i s Kviki gricom okusa wasabi, a zatim smrvljene sjemenke i Kviki pomiješajte. Jaja razmutite. Meso panirajte klasično. Uvaljajte ga najprije u brašno, zatim jaja, i na kraju u Kviki sa sjemenkama. Paniranu piletinu pržite u zagrijanom dubokom ulju. Prilog pripremite tako da na otopljenoj masti popržite luk, zalijete ga lovačkim umakom koji ste pomiješali s 300 ml mlake vode i pustite da zavrije. Dodajte kuhani ječam, češnjak u granulama i bosiljak i sve dobro izmiješajte. Za umak izmiješajte hren, vrhnje i majonezu.
Posluživanje: Piletinu paniranu u Kviki gric okusa wasabi poslužite s prilogom od ječmene kaše i umakom.
Savjet: Umjesto Kviki grica s okusom Wasabi, možete upotrijebiti i drugi Kviki gric po želji.