Špageti milanese s povrćem

Špageti milanese  uz gljive i tikvice prelijte crvenim umakom i uživajte u mediteranskom jelu.

  • 15 min
  • Jednostavno
Špageti milanese s povrćem

Sastojci

  • 2 l nesoljene kipuće vode
  • 1 Špageti milanese Podravka (200 g)

Za umak

  • 100-150 ml hladne vode
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 tikvica
  • 1 manja crvena paprika
  • 200 g gljiva

Priprema

  1. Tjesteninu (špagete) stavite u 2 l nesoljene kipuće vode, u koju ste dodali žličicu ulja, i kuhajte 15 minuta, a zatim ocijedite.
  2. Koncentrat za umak uspite u hladnu vodu i razmutite.
  3. Na maslinovu ulju popecite narezano povrće, zalijte razmućenim umakom i na laganoj vatri kuhajte 3 – 5 minuta.

Posluživanje: Tjesteninu stavite u zagrijani tanjur, prelijte toplim umakom i poslužite.

Savjet: Prije posluživanja u špagete milanese s povrćem možete dodati na komadiće natrgani mladi sir ili skutu, dat će svježinu u okusu.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina