Piletina na lovački

Pečenu piletinu u umaku od crnog vina i šumskog voća poslužite uz omiljeni prilog u obliku njoka i uživajte u "šumom obojenom" jelu.

  • 110 min
  • Jednostavno
Piletina na lovački

Priprema

  1. Meso narežite tako da odvojite batak od zabatka i stavite u posudu za marinirajte. Prelijte acetom balsamicom, promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta.
  2. Na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk i naribanu mrkvu. Kad povrće omekša, dodajte meso.
  3. Kad se meso s jedne strane zapeče, okrenite ga i dodajte sol, lovorov list, klinčić, sušeni ružmarin, češnjak u granulama i papar te podlijte vinom. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 1 sat.
  4. Zatim dodajte šumsko voće, sušeni peršin i Vegetu, promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri još 30 minuta.

Posluživanje: Poslužite piletinu na lovački s umakom uz kuhane njoke.

Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont