Hrskave tortice od krumpira

Krumpir kao vječnu kuhinjsku inspiraciju kombinirajte s Vegetom Natur za hrskave krumpiriće i pripremite hrskave tortice.

  • 45 min
  • Jednostavno
Hrskave tortice od krumpira

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pripremite kalupe za pečenje. Izrežite papir za pečenje po obliku samih kalupa. Temperiranim maslacem kuhinjskim kistom premažite izrezane papire za pečenje. Središte svakog kruga premažite maslacem.
  2. Koristite mandolinu i pažljivo narežite krumpir poprečno na tanke ploškice. Stavite ih u zdjelu, prelijte maslacem i začinite Vegetom Natur za hrskave krumpiriće. Promiješajte dobro.
  3. Prvi sloj krumpira rasporedite u svaki kalup. Posipajte s malo parmezana između svakog sloja i nastavite sa slaganjem na isti način i s ostalim kalupima. Međuslojeve nježno pritišćite, a ostatak maslaca premažite po vrhu tortica.
  4. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta. Po izlasku iz pećnice koristeći malo pomagalo ili žlicu, pažljivo podignite svaku krumpir torticu i stavite naopako na pleh za pečenje, pospite parmezanom i vratite natrag u pećnicu, otkriveno, povećajte temperaturu da se zapeku dok rubovi ne postanu zlatni i hrskavi. Pecite oko 15 minuta.
OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus