Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Buncek v pivu

Buncek prelijte umakom i poslužite s kuhanim krumpirom, pospite peršinom i uživajte u gurmanskom ručku.

  • 120 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Buncek v pivu

Sastojci

Priprema

  1. Luk, poriluk, mrkvu i celer narežite na veće komade, stavite u posudu za pečenje koju ste prethodno namastili žlicom masti, posolite i pospite paprom.
  2. Koljenice natrljajte Vegetom twist za svinjetinu i kratko popecite sa svih strana u tavi na zagrijanoj masti.
  3. Popečene koljenice stavite na povrće, pospite mažuranom i zalijte s pola količine piva.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 90 minuta.
  5. Pečeno meso izvadite na toplo mjesto.
  6. Povrće usitnite štapnim mikserom, dodajte ostatak piva i kratko prokuhajte.

Posluživanje: Buncek prelijte umakom i poslužite s kuhanim krumpirom i pospite peršinom.

Savjet: Tokom pečenja meso prekrijte folijom ili češće okrenite i prelijte umakom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 858 kcal / 3.586 kJ
Masti 36,18 g
- zasićene masne kiseline 12,73 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 16,04 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 4,19 g
Sol 0,40 g
Vitamin A 10.233,83 μg
Vitamin D 60,00 μg
Niacin 47,75 mg
Pantotenska kiselina 4,20 mg
Kalij 2.200,15 mg
Fosfor 1.124,48 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin