Jeger burger

Dan započnite s ukusnim doručkom u obliku jegera i jaja na oko i uživajte u danu koji je pred vama.

  • 20 min
  • Jednostavno
Jeger burger

Sastojci

Priprema

  1. Kajzerice prerežite na pola. Donju stranu premažite ajvarom, pa po njemu rasporedite na ploške narezanu rajčicu i poklopite ploškom sira.
  2. Jeger ogulite, narežite na ploške i popržite do zlatne boje u dobro zagrijanoj tavi na 2 žlice ulja.
  3. Pečeni jeger odmah posložite po siru. Pospite ih na kockice ili na kolutiće narezanim ljubičastim lukom.
  4. U istu tavu ulijte preostalo ulje i na njemu ispecite jaja na oko. Posolite ih, popaprite i na svaku kajzericu s jegerom stavite po jedno jaje.

Posluživanje: Poklopite gornjim dijelom kajzerice i poslužite.

Savjet: Umjesto ajvara možete upotrijebiti pesto rosso, a prerezane kajzerice možete kratko popeći u suhoj dobro zagrijanoj tavi.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa