Špageti milaneze s graškom

Ako Talijani mogu uistinu bez prestanka izmišljati razne kombinacije sa svojim paštama, zašto ne bismo i mi? U jednom tanjuru raskošan primo piatto, a samo špageti, malo rajčice i malo graška.

  • 20 min
  • Jednostavno
Špageti milaneze s graškom

Sastojci

  • 20 g maslaca
  • 150 g graška
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • ribani parmezan
  • 1 paket Talianette špageti Milaneze

Priprema

  1. Špagete skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi.
  2. Na malo maslaca pirjajte grašak dok ne omekša. Zatim dolijte 200 ml hladne vode i koncentrat za umak.
  3. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri oko 3 minute.
  4. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i nasjeckani peršin.

Posluživanje: Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom i pospite parmezanom.

Savjet: Jelo možete pripremiti i tako da špagete ocijedite (ali ih nemojte isprati) pa ih umiješate u umak i kratko prokuhate.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima