Njoki s rosso umakom

Sve najbolje od sastojaka s prekrasnog Mediterana našlo je svoje mjesto u ovom finom umaku savršeno za vaše omiljene njoke.

  • 15 min
  • Jednostavno
Njoki s rosso umakom

Sastojci

  • 1 kg njoka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 125 g pesta rosso
  • 25 g naribanog parmezana
  • sol

Priprema

  1. Njoke stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kad isplivaju kuhajte ih još 2 minute, pa ih ocijedite i kratko isperite pod mlazom hladne vode.
  2. U tavu stavite maslinovo ulje i 50 - 75 ml vode u kojoj su se kuhali njoki. Stavite ju na laganu vatru, pa kad tekućina zakuha umiješajte pesto rosso i kratko promiješajte.

Posluživanje: Dodajte ocijeđene njoke, lagano promiješajte, uklonite s vatre i poslužite odmah toplo posuto naribanim parmezanom.

Savjet: U gotove njoke možete umiješati malo svježeg nasjeckanog bosiljka ili korijandera.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh