Dolcela

Limunska kiselina

Domaći sirup od naranči

Savršenstvu jednostavnosti okusa iz prirode pred ljetno doba teško je odoljeti stoga uživajte u finim gutljajima domaćeg sirupa od cijelih naranči.

  • 120 min
  • Jednostavno
Domaći sirup od naranči

Sastojci

Priprema

  1. Naranče dobro operite i ostavite u vodi da stoje nekoliko sati prije pripreme da iz kore uklonite neželjene sastojke.
  2. Zatim ih narežite, dodajte 1500 ml vode, šećer i zagrijte do vrenja. Kuhajte 1 sat do 1,5 sati dok ne omekšaju.
  3. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi pa usitnite sve zajedno u el. sjeckalici ili štapnim mikserom.
  4. Dodajte limunsku kiselinu da se otopi i dobiven sirup napunite u pripremljene boce.

Posluživanje: Poslužite sirup razrijeđen vodom da dobijete željenu aromu i slatkoću.

Savjet: Koristite domaće naranče zajedno s korom koja daje aromu ili ako je kora deblja dio kore skinite.

Masline

Cure sline od masline