Voćna mascarpone torta
- Recept by coolinarika.com -Kada ti virus sredi kompjutor... i zaključa sve podatke... liječiš se u kuhinji cijeli vikend!!! Ovom tortom sigurno!!!

Priprema
Kore: Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer uz neprekidno mućenje. Na kraju odati sol i ocat i umutiti. Na 3 bijela masna papira iscrtati olovkom krugove promjera 28 cm, okrenuti papir i podijeliti smjesu od bjelanjaka. (Ili ih oblikovati vrećicom za ukrašavanje.) Izravnati bjelanjke i sušiti u pećnici zagrijanoj na 140 ˚C 60 - 70 minuta. Svaku koru peći posebno. Krema: Žumanjke, šećer, prašak za puding i gustin umutiti mikserom, preliti prokuhanim mliijekom uz neprekidno miiješanje te skuhati na laganoj vatri. Ohladiti. Umutiti mikserom 5 dl vrhnja za šlag. U hladnu kremu umiješati sir mascarpone i 5 žlica tučenog vrhnja. Slagati tortu: prvu koru premazati polovinom kreme, složiti voće po izboru, premazati trećinom tučenog vrhnja. Ponoviti postupak te tortu završiti trećom korom, premazati tučenim vrhnjem i ukrasiti voćem.