Voćna mascarpone torta

Kada ti virus sredi kompjutor... i zaključa sve podatke... liječiš se u kuhinji cijeli vikend!!! Ovom tortom sigurno!!!

  • Srednje zahtjevno
Voćna mascarpone torta

Sastojci

Sastojci za kore

  • 400 g šećera
  • 8 bjelanjaka
  • 1 žlica osta
  • prstohvat soli

Sastojci za kremu

  • 8 žumanjaka
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilija prašak za puding
  • 1 žlica gustina
  • 4 dl mlijeka
  • 250 g sira mascarponea

Sastojci za ukrašavanje

  • 5 dl vrhnja za šlag
  • voće po izboru (jagode, maline, borovnice..)

Priprema

  1. Kore:Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer uz neprekidno mućenje. Na kraju odati sol i ocat i umutiti.Na 3 bijela masna papira iscrtati olovkom krugove promjera 28 cm, okrenuti papir i podijeliti smjesu od bjelanjaka. (Ili ih oblikovati vrećicom za ukrašavanje.)Izravnati bjelanjke i sušiti u pećnici zagrijanoj na 140 ˚C  60 - 70 minuta.Svaku koru peći posebno. 
  2. Krema:Žumanjke, šećer, prašak za puding i gustin umutiti mikserom, preliti prokuhanim mliijekom uz neprekidno miiješanje te skuhati na laganoj vatri. Ohladiti.Umutiti mikserom 5 dl vrhnja za šlag.U hladnu kremu umiješati sir mascarpone i 5 žlica tučenog vrhnja. 
  3. Slagati tortu: prvu koru premazati polovinom kreme, složiti voće po izboru, premazati trećinom tučenog vrhnja. Ponoviti postupak te tortu završiti trećom korom, premazati tučenim vrhnjem i ukrasiti voćem.
ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom