Fine salate

Laganini užitak

Raskošna salata

Proberite najdraže povrće i pripremite salatu bogatu okusom džema, crnog vina, skute, meda i obogaćenu narančinim i limunovim sokom s diskretno umiješanim zrnima šarenog papra.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Raskošna salata

Sastojci

Priprema

  1. U manju posudu stavite džem od brusnica, ulijte crno vino, sok od naranče, 2 žlice soka od limuna, posolite i popaprite. Dobro izmiješajte i stavite na vatru.
  2. Kuhajte na srednjoj vatri dok se umak ne zapjeni, pa smanjite vatru i kuhajte dok se ne zgusne. Uklonite s vatre i ostavite na toplom.
  3. U posudu stavite skutu, dodajte naribane limunovu i narančinu koru, malo posolite i popaprite. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
  4. Senfu dodajte preostali limunov sok, med, 3 žlice maslinovog ulja, posolite, popaprite, dobro izmiješajte da dobijete dresing, pa ga ostavite sa strane.
  5. Šparoge skuhajte al dente u kipućoj posoljenoj vodi kojoj ste dodali 1 žlicu šećera. Ocijedite ih i ostavite na toplom.
  6. Tikvice i mrkvu pomoću nožica za štedno guljenje narežite na dugačke tanke ploške. U veću dobro zagrijanu tavu stavite maslac, preostalo maslinovo ulje, pa na njemu kratko popržite narezane tikvice.
  7. Poslužite tako da ploške sirove mrkve i popečene ploške tikvica stavite zajedno na tanjur. Uz njih posložite kuhane šparoge i prelijte pripremljenim umakom sa džemom.

Posluživanje: Miješanu salatu pospite preko svega i prelijte pripremljenim dresingom sa senfom.

Savjet: Dodavanje šećera prilikom kuhanja šparoga pomoći će da se izvuče gorčina.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 611 kcal / 2.554 kJ
Masti 33,79 g
- zasićene masne kiseline 14,97 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 15,17 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 2,38 g
Vlakna 8,66 g
Sol 0,35 g
Vitamin A 15.823,90 μg
Vitamin D 10,33 μg
Pantotenska kiselina 0,64 mg
Kalij 1.498,93 mg
Kalcij 246,17 mg
Fosfor 203,57 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Paštete

Kruha i igara!