Sočna pureća rolada

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Sočna pureća rolada

Sastojci

  • 1 žlica Vegete
  • 1 kg puretine
  • 100 g rikule
  • Vegeta Maestro cimet mljeveni
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 žlice aceto balsamico
  • 1-2 žlice Senfa estragon Podravka
  • Umak:
  • 1/2 žličice naribane limunove korice
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 1 žlica narezanog svježeg bosiljka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 50 – 100 ml bijelog vina

Priprema

  1. Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  2. Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  3. Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  5. Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  6. Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  7. Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.
ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom