Svinjska rebarca s kiselim kupusom

Pod folijom pečena svinjska rebarca poslužite s kuhanim kupusom i uživajte pikantnom jelu koje možete premazati i medom.

  • 120 min
  • Jednostavno
Svinjska rebarca s kiselim kupusom

Sastojci

Priprema

  1. Svinjska rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i pustite neka odstoje 30-ak minuta.
  2. Stavite ih u vatrostalnu posudu premazanu svinjskom masti, prekrijte ih folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C 90-ak minuta.
  3. Dok se rebarca peku, kupus očistite, narežite na tanje rezance i dobro isperite.
  4. Stavite ga u posudu, dodajte lovor, nasjeckane feferone, Vegetu natur chili, prelijte hladnom vodom, posolite, popaprite i kuhajte oko 40 - 45 minuta.

Posluživanje: Nakon 90 minuta s rebarca uklonite foliju, izvadite ih iz pećnice, po njima rasporedite ocijeđeni kuhani kupus i pecite još 15 - 20 minuta, pa poslužite. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet: Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom