Vegeta

Vegeta NATUR chilli

Vegeta natur chilli 100g   hr

Svinjska rebarca s kiselim kupusom

Pod folijom pečena svinjska rebarca poslužite s kuhanim kupusom i uživajte pikantnom jelu koje možete premazati i medom.

  • 120 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Svinjska rebarca s kiselim kupusom

Sastojci

Priprema

  1. Svinjska rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i pustite neka odstoje 30-ak minuta.
  2. Stavite ih u vatrostalnu posudu premazanu svinjskom masti, prekrijte ih folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C 90-ak minuta.
  3. Dok se rebarca peku, kupus očistite, narežite na tanje rezance i dobro isperite.
  4. Stavite ga u posudu, dodajte lovor, nasjeckane feferone, Vegetu natur chili, prelijte hladnom vodom, posolite, popaprite i kuhajte oko 40 - 45 minuta.

Posluživanje: Nakon 90 minuta s rebarca uklonite foliju, izvadite ih iz pećnice, po njima rasporedite ocijeđeni kuhani kupus i pecite još 15 - 20 minuta, pa poslužite. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet: Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 621 kcal / 2.596 kJ
Masti 18,11 g
- zasićene masne kiseline 5,79 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 7,01 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 1,81 g
Ugljikohidrati 53,26 g
Bjelančevine 59,80 g
Sol 0,21 g
Vitamin A 85,49 μg
Niacin 26,48 mg
Pantotenska kiselina 2,41 mg
Kalij 1.247,57 mg
Kalcij 121,68 mg
Fosfor 582,49 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži