Lungić s povrćem

Svinjskim fileom s mrkvom i brokulom u maslinovom ulju započnite današnji ručak i uživajte u mekim zalogajima odabranog jela.

  • 60 min
  • Jednostavno
Lungić s povrćem

Sastojci

  • 1,5 žlica Vegete Natur za svinjetinu (18 g)
  • 5 žlica ulja
  • 2 mrkve (250 g)
  • 500 g brokule
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 600 g svinjskog filea (lungića)

Priprema

  1. Svinjski file očistite od masnoće i kožice. Pospite ga Vegetom Twist za svinjetinu, lagano utrljajte i prelijte s tri žlice ulja. Meso ostavite neka stoji oko 30 minuta.
  2. Za to vrijeme mrkvu narežite na kolutiće, a brokulu natrgajte na cvjetiće. U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati mrkvu, nakon 10 minuta dodajte brokulu. Kuhajte nekoliko minuta, da brokula ostane hrskava, a zatim ocijedite.
  3. Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ocijeđeno povrće. Kratko popirjajte.
  4. Marinirano meso stavite na zagrijano ulje i zapecite sa svih strana do rumene boje. Smanjite vatru, ulijte malo vode i poklopljeno pirjajte još 20 minuta. Meso mora u sredini ostati sočno (ružičaste boje).

Posluživanje: Pečeni lungić narežite na ploške i poslužite s pirjanim povrćem.

Savjet: Svinjski file ili lungić mekano je i lako probavljivo meso s niskim sadržajem masti. Začini iz Vegete Twist zajedno s uljem kojim ga premazujemo te zagrijanim uljem na kojem ga pečemo osiguravaju izvanrednu sočnost mesu.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja