Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Goveđa rebarca sa zeljem

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

  • 180 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Goveđa rebarca sa zeljem

Sastojci

Priprema

  1. Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  2. Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  3. Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  4. Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet: Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 881 kcal / 3.683 kJ
Masti 55,27 g
- zasićene masne kiseline 19,53 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 22,23 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 8,75 g
Ugljikohidrati 55,32 g
Vlakna 1,15 g
Sol 0,15 g
Vitamin A 29,00 μg
Vitamin D 32,00 μg
Niacin 16,05 mg
Pantotenska kiselina 1,65 mg
Kalij 1.071,92 mg
Kalcij 83,52 mg
Fosfor 342,22 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma