Krumpir i luk zapečeni sa sirom

Krumpir sa sirom i vrhnjem zamirisat će kuhinjom i osvojiti puninom svojih zalogaja.

  • 50 min
  • Jednostavno
Krumpir i luk zapečeni sa sirom

Sastojci

  • 200 g očišćenog luka
  • 1 Vegeta Natur za krumpir (30 g)
  • 2 žlice ulja
  • 150 – 200 g svježeg sira
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 800 g očišćenog krumpira

Priprema

  1. Krumpire narežite na ploške debljine oko pola centimetra, a luk očistite i narežite na ploške.
  2. Narezano povrće pospite Vegetom Natur za krumpir i promiješajte.
  3. U nauljenu vatrostalnu posudu ili lim za pečenje složite krumpir s lukom, pokrijte papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 °C.
  4. Svježi sir dobro pomiješajte s vrhnjem i po želji dodajte prstohvat soli.
  5. Krumpir pred kraj pečenja izvadite iz pećnice, po njemu rasporedite sir s vrhnjem i vratite u pećnicu te nepokriveno pecite još 15 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo sa zelenom salatom začinjenom bučinim uljem i limunovim sokom.

Savjet: Ovo ukusno jelo nemojte poslužiti odmah nakon pečenja. Pustite ga desetak minuta da se ohladi, tada će biti najukusnije. Ako ne možete bez mesa, prije dodatka sira s vrhnjem krumpiru možete dodati 50 – 100 g popečene pancete, na kolutiće narezane popečene kobasice, šunke ili nareska koji volite.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat