Pohani odrezak u umaku od češnjaka

Odreske pržene u dubokom ulju poslužite uz poprženi pire krumpir, a vino i fini umak od češnjaka dati će specifično ugodan okus pečenju.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Pohani odrezak u umaku od češnjaka

Sastojci

  • 100 g krušnih mrvica
  • 800 g svinjskih odrezaka od buta
  • 2 žličice Vegete slatka paprika mixa
  • 100 g luka
  • 800 g krumpira
  • 1 žlica Domaće svinjske masti Podravka
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 1 Povrtni temeljac Podravka
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 žlica Vegete
  • 3 jaja
  • 75 g Oštrog brašna Podravka

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u ljusci u blago posoljenoj vodi. Lagano ga ohladite i ogulite.
  2. Odreske po potrebi lagano potucite i pospite Vegetom s obje strane. Tako pripremljene odreske prvo uvaljajte u brašno, a zatim u razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  3. Panirane odreske pržite u dubokom ulju do zlatnosmeđe boje i izvadite ih na upijajući papir.
  4. U širu tavicu ulijte 500 ml vode, zagrijte ju do vrenja, pa dodajte povrtni temeljac i kratko prokuhajte. Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckani peršin, promiješajte, pa dodajte pohano meso i lagano kuhajte 10-ak minuta. Zalijte s vinom (ne po mesu), još kratko prokuhajte, uklonite s vatre i ostavite na toplom do posluživanja.
  5. U tavi na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popržite luk narezan na ploške tako da dobije blago žutu boju. Dodajte mu kuhani krumpir nariban na krupni ribež i lagano miješajući pržite dok i krumpir ne dobije lijepu boju.
  6. Pospite Vegeta slatka paprika mixom, još kratko popržite i poslužite uz pripremljene odreske.

Savjet: Vino nemojte zalijevati preko mesa, nego uz njega kako bi lagano upilo aromu vina.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom