Dolcela

Mljevena želatina

Slatki kup s jogurtom

Planirate li oduševiti svoje najbliže raskošnim desertom u čaši, uz pomoć mljevenog keksa Dolcela slasticu ćete pripremili mrvicu jednostavnije, bolje i brže.

  • 25 min
  • Jednostavno
Slatki kup s jogurtom

Sastojci

Priprema

  1. Keksima dodajte rastopljeni maslac i utisnite dobro u manji lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro stisne.
  2. Stvrdnutu podlogu od keksa natrgajte na komade i stavite na dno 6-8 čaša za vino.
  3. Mljevenu želatinu pomiješajte s hladnom vodom i pustite da odstoji 10-ak minuta. Vrhnje istucite u šlag, dodajte šećer, jogurt i dobro izmiješajte.
  4. Namočenu želatinu rastopite na laganoj vatri neprestano miješajući, ali budite oprezni da ne zakuha. Otopljenu želatinu umiješajte u pripremljenu kremu.
  5. Dodajte na manje komade narezane breskve iz kompota, lagano izmiješajte i ulijte u pripremljene čaše.

Posluživanje: Stavite u hladnjak na nekoliko sati i poslužite po želji uz svježe voće ili voćni umak.

Savjet: Umjesto breskvi možete upotrijebiti i neko drugo voće iz kompota po želji.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 169 kcal / 706 kJ
Masti 6,18 g
- zasićene masne kiseline 3,76 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 1,78 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 0,33 g
Ugljikohidrati 25,22 g
Vlakna 1,44 g
Bjelančevine 4,90 g
Sol 0,08 g
Vitamin A 278,16 μg
Vitamin C 0,85 mg
Niacin 1,53 mg
Pantotenska kiselina 0,40 mg
Kalij 173,10 mg
Kalcij 94,95 mg
Fosfor 118,46 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh