Badem-torta

Ispunite nekome san ovom lijepom tortom od badema i čokolade i poklonite ju onima koji to najmanje očekuju.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Badem-torta

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Priprema

  1. Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, čokoladu i mljevene bademe.
  2. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg koji potom lagano umiješajte u smjesu od žumanjaka.
  3. Kalup (Ø 26 cm) namažite maslacem, u njega ulijte pripremljenu smjesu za biskvit i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  4. Prašak za puding i žumanjke umutite s malo mlijeka.
  5. Preostalo mlijeko zakuhajte s rum šećerom i šećerom, dodajte smjesu od pudinga, pa miješajući ukuhajte glatku kremu. Maknite s vatre prije nego što zakuha i ohladite.
  6. U drugoj posudi pjenasto izmiksajte maslac i uz stalno miješanje dodajte hladnu kremu i mljevene bademe. Trećinu kreme odvojite za premazivanje torte izvana.
  7. Ohlađen biskvit prerežite na pola, premažite preostalom kremom i vratite drugu polovicu biskvita.
  8. Tortu premažite kremom koju ste ranije odvojili, prelijte glazurom od čokolade i ukrasite po želji.

Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.

Savjet: Tortu ohladite nekoliko sati prije prelijevanja glazurom.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima