Badem-torta
- Recept by coolinarika.com -Ispunite nekome san ovom lijepom tortom od badema i čokolade i poklonite ju onima koji to najmanje očekuju.

Priprema
Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, čokoladu i mljevene bademe. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg koji potom lagano umiješajte u smjesu od žumanjaka. Kalup (Ø 26 cm) namažite maslacem, u njega ulijte pripremljenu smjesu za biskvit i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Prašak za puding i žumanjke umutite s malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte s rum šećerom i šećerom, dodajte smjesu od pudinga, pa miješajući ukuhajte glatku kremu. Maknite s vatre prije nego što zakuha i ohladite. U drugoj posudi pjenasto izmiksajte maslac i uz stalno miješanje dodajte hladnu kremu i mljevene bademe. Trećinu kreme odvojite za premazivanje torte izvana. Ohlađen biskvit prerežite na pola, premažite preostalom kremom i vratite drugu polovicu biskvita. Tortu premažite kremom koju ste ranije odvojili, prelijte glazurom od čokolade i ukrasite po želji.
Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.
Savjet: Tortu ohladite nekoliko sati prije prelijevanja glazurom.