Košarice s jabukama i cimetom

Zahvaljujući već gotovom voćnom namazu od jabuka košarice od prhkog tijesta mogu postati svakodnevna slastica, a izvrsna aroma cimeta uvijek je dobrodošla.

  • 40 min
  • Jednostavno
Košarice s jabukama i cimetom

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Priprema

  1. Za tijesto
  2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte šećer, jaja i maslac narezan na listiće. Umijesite prhko tijesto i ostavite ga stajati na hladnom mjestu sat vremena.
  3. Tijestom obložite limene kalupe za košarice i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 10-15 minuta.

Za nadjev

  1. Džem šipak s jabukom, grožđice i koricu limuna stavite na laganu vatru i pirjajte oko 5 minuta.
  2. Ohladite i nadjevom napunite pečene košarice.

Posluživanje: Poslužite uz topli napitak.

Savjet: Košarice od prhkog tijesta možete zamijeniti onima od lisnatog tijesta.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži