Salata caprese

Caprese salata napravljena od ploški mozzarelle, rajčice i bosiljka prava je talijanska poslastica. Volite li preljev od salate natopljen komadićima kruha, onda je još jedan razlog zašto je obožavamo.

  • 10 min
  • Jednostavno
Salata caprese

Sastojci

Priprema

  1. Rajčice narežite na tanke ploške. Ako koristite manje rajčice, poput cherry rajčica, narežite ih na pola ili na trećine.
  2. Mozzarellu natrgajte na manje komade ili narežite na tanke ploške.
  3. Rajčice i mozzarellu posložite na tanjur i lagano začinite solju i paprom.
  4. U manjoj zdjelici pomiješajte pastu od bosiljka i maslinovo ulje pa prelijte preko posložene rajčice i mozzarelle.

Posluživanje: Nakapajte aceto balsamicom i poslužite.

Savjet: Ostavite li salatu sa strane 5 do 15 minuta, za to će vrijeme sol će izvući dio soka iz rajčica, što čini nevjerojatno ukusan preljev na dnu tanjura (savršen za natapanje s kruhom). 

Ajvar

Razmazi svoje nepce