Fant mješavina za zapečeni grah

Fant mješavina za zapečeni grah

Ispeci pa reci zapečeni grah

Grah možete pripremiti na sto načina, a prava poslastica za sve ljubitelje ove namirnice zasigurno je onaj zapečeni. Osim odabira pravog graha, jednako je važno odabrati i prave začine.

Pažljivo složena kombinacija Fant začina sadrži i sušenu rajčicu i mrkvu. Bilo da ga poslužite kao samostalan obrok ili prilog nekom drugom jelu, svakako očekujte prazne tanjure. 

Ukratko...

Brza i jednostavna priprema • Priprema u pećnici • Još jedna ideja za novo jelo

Za pripremu 4 obroka potrebno je 600 g kuhanoga graha, 100 g mrkve, 100 g svježe crvene paprike, 60 g pancete ili suhog mesa, 4 žlice ulja. 1. Pancetu narežite na kockice i lagano pržite na ulju. Dodajte crvenu papriku i mrkvu narezanu na kockice te pirjajte oko tri... prikaži još Za pripremu 4 obroka potrebno je 600 g kuhanoga graha, 100 g mrkve, 100 g svježe crvene paprike, 60 g pancete ili suhog mesa, 4 žlice ulja. 1. Pancetu narežite na kockice i lagano pržite na ulju. Dodajte crvenu papriku i mrkvu narezanu na kockice te pirjajte oko tri minute. 2.Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 300 mL mlake vode, zalite povrće i pancetu i dodajte kuhani grah. Kad zavri presipajte u namašćenu posudu za pečenje. 3.Pecite 20-ak minuta na temperaturi 200 oC .

sušeni luk, pšenično brašno, kuhinjska sol, šećer, pojačivač okusa(mononatrijev glutaminat), sušena rajčica, sušena mrkva, slatka začinska paprika, sušeni češnjak, ljuta začinska paprika, začini, bojilo (obični karamel), aroma, palmino ulje, peršinov list. Može sadržati jaja, mlijeko i celer u tragovima.

  • Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
  • Trajanje: 15 mjeseci.
  • Pakiranje: vrećica 60 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 293 kcal / 1240 kJ
Masti 1.3 g
- zasićene masne kiseline 0.4 g
Ugljikohidrati 56 g
- šećeri 45 g
Vlakna 9 g
Bjelančevine 9.9 g
Sol 14.6 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"