Zaklada prof. Zlata Bartl dodijelila stipendije i potpore za akademsku godinu 2005/2006.

Podravkina Zaklada "prof. Zlata Bartl" dodijelila je ukupno 20 stipendija i potpora studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija za akademsku godinu 2005. / 2006.

Podravkina Zaklada "prof. Zlata Bartl" dodijelila je ukupno 20 stipendija i potpora studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija za akademsku godinu 2005. / 2006.. Ovo je druga godina kako Zaklada, koja je utemljena u čast izumiteljice Vegete Zlate Bartl, dodjeljuje potpore i stipendije. Bez obzira na visoke kriterije natječaja ove se godine prijavilo dvadesetak posto više studenata nego prošle godine. Pravo na dodjelu stipendije i potpore imali su studenti dodiplomskih studija:

  • ako nisu stariji od 22 godine,
  • ako nisu ponavljali godinu studija, te
  • ako imaju prosjek ocjena u dosadašnjem studiju 4,5 ili više.

Pravo na dodjelu stipendije i potpore imali su polaznici poslijediplomskih studija:

  • ako nisu stariji od 30 godina,
  • ako su na dodiplomskom studiju imali prosjek ocjena 4,5 ili više, te
  • ako imaju napredno znanje dva svjetska jezika, od kojih je jedan engleski, te napredno poznavanje rada na računalu - informatičku pismenost.

Kandidatima za dodjelu stipendija i potpora koji ispunjavaju gore navedene kriterije vrednovana su sljedeća mjerila: uspjeh u studiju - kao osnovno mjerilo, znanstveni i/ili stručni radovi, nagrade dekana, rektora i međunarodne nagrade te preporuke profesora. Uz iste uvjete prednost će imati studenti viših godina studija i lošijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Dobitnici stipendije - dodiplomski studij su Mario Hlevnjak iz Osijeka (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Marko Šarić iz Donjeg Miholjca (Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku), Tamara Petrović iz Zagreba (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu), Maja Petković iz Zagreba (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Dragan Filipović iz Lipovljana (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu). Dobitnici potpore - dodiplomski studij su Darija Šnajder iz Osijeka (Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku), Ivan Tomljenović iz Zagreba (Katoličko bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Borko Baraban iz Osijeka Filozofski fakultet Sveučilišta u Osijeku), Paško Burnać iz Splita (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu) i Tanja Mamula iz Gomirja (Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci). Dobitnici stipendije - poslijediplomski studij su Mario Vašak iz Severina (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu), Tea Marcelić iz Zagreba (Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Vedran Radojčić iz Siska (Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Pave Markoš iz Splita Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu) i Mario Habek iz Zagreba (Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu). Dobitnici potpore - poslijediplomski studij su Mladen Fruk iz Zagreba (Universitat Pompeu Fabra u Barceloni), Ivo Krznar iz Zagreba (Universitat Autonoma de Barcelona), Mirela Suša iz Zagreba (Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu), Maja Hrabak iz Zagreba Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) i Maja Prutki iz Velike Gorice (Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

Detaljnije informacije možete pronaći na www.zakladazlatabartl.hr.