Finale Lino višebojca u Koprivnici

Završnica natjecanja održava se u Koprivnici 25. i 26. svibnja. Polufinale je na rasporedu u petak od 17 sati, a veliko finale u subotu u 11 sati.

Finale Lino višebojca u KoprivniciNakon uspješne šeste sezone Lino višebojca koja je po organizaciji domaćina, odličnoj navijačkoj atmosferi bez ijednog najmanjeg incidenta, po količini oslikanih transparenata i oglasnih ploča, maštovitosti u pripremi maski i navijačkih koreografija, po kvaliteti kulturno-umjetničkih programa, a nadasve sportskim rezultatima nadmašila sve dosadašnje, na rasporedu je veliko finale. Završnica natjecanja kojim su Podravka, Sportske novosti i HT stavili veliki osmijeh na lica gotovo 15 000 osnovaca iz cijele Hrvatske održava se u Koprivnici 25. i 26. svibnja. Domaćin je OŠ Đuro Ester koja je dobila najviše ocjene za svoj Lino višebojac, a natjecanje se održava u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović.

U Koprivnicu dolazi 48 pobjednika iz 24 škole nadajući se ostvarenju svog sportskog sna, a to je odlazak na izabranu sportsku priredbu bilo gdje u Europi. S velikim željama njima se pridružuje i troje najboljih u literarnom natječaju „svijet po tvom" jer pobjedniku pripada posebna nagrada- dvodnevni izlet na koprivnički Renesansni festival za cijeli razred. Na velikom finalu bit će uručena i priznanja za najbolje oglasne ploče, web stranicu, transparente i maske, navijače i trofej fair play, a gostovat će i mladi glazbenik Filip Martinić iz OŠ Garešnica, balerine Marcela i Anamarija iz OŠ Ravne njive Split, pjevačica Ana Perak iz OŠ Ladimirevci, band The rockeri iz OŠ Đure Prejca Desinić, plesna skupina iz OŠ Đuro Ester i gimnastičarke iz OŠ Sračinec. Lino višebojcima će se pridružiti i poznati sportaši predvođeni proslavljenim nogometašem Davorom Šukerom i osvajačicom srebrnih medalja na svjetskom i europskom prvenstvu u taekwandou Marinom Sumić, zatim rukometašice RK Podravka-Vegeta, te popularni mladi pjevač Vilibald Kovač.

Polufinale je na rasporedu u petak od 17 sati, navečer je u Domu mladih Lino party za sve višebojce i njihove domaćine iz OŠ Đuro Ester, a veliko finale, na kojemu će se učenicima iz Koprivnice, pridružiti i navijači iz Garešnice, Pakraca, Gole, Kotoribe, Ladimirevaca, Sračinca, Vrbovca i Nove Gradiške, te mališani iz koprivničke Male sportske škole i DV Tratinčica, započinje u subotu u 11 sati.