Predavanja iz područja sigurnosti hrane

Društvo kemičara i tehnologa Koprivnica u Podravkinoj konferencijskoj dvorani u Koprivnici organiziralo je predavanje o nekoliko zanimljivih tema iz područja sigurnosti hrane.

Predavanja iz područja sigurnosti hraneDruštvo kemičara i tehnologa Koprivnica u Podravkinoj konferencijskoj dvorani u Koprivnici organiziralo je  predavanje o nekoliko zanimljivih tema iz područja sigurnosti hrane. 

Vrlo zanimljiva predavanja iz svojih domena održale su eminentne gošće Vlatka Vrdoljak-Muheljić, načelnica Sektora veterinarskog javnog zdravlja MPRRR (Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja), Ankica Labrović, načelnica Sektora za zaštitu zdravlja životinja MPRRR, Natalija Knežević, voditeljica odsjeka za mlijeko, jaja i med, Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo u HGK i Ružica Gelo, savjetnica predsjednika HGK za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj te glavni pregovarač s EU za područje 12. Sigurnost hrane, poljoprivreda, ribarstvo i ruralni razvoj.

Sudionike predavanja pozdravio je i zaželio im ugodan boravak u Podravki član Uprave Podravke Miroslav Repić. Tom je prilikom, između ostalog, istaknuo kako je za Podravku od velike važnosti međusobna informiranost Podravke i nadležnih službi ministarstva u cilju povećanja naše konkurentnosti. "Važan je ulazak u Europsku uniju, a Podravka je za to u potpunosti spremna, jer je sa svojim proizvodima već odavno i prisutna na tom tržištu. Pravovremena informiranost i suradnja s ministarstvima i posebno s Upravom za veterinarstvo od izuzetne je važnosti", naglasio je Miroslav Repić i zaključio da je Podravka oduvijek bila nositelj razvoja, nositelj kvalitete i sigurnosti hrane, jer su to upravo Podravkine odrednice poslovanja.