Sponzorstva

S ciljem unapređenja kvalitete života društva u kojem djeluje, Podravka od svog osnutka ulaže u znanost i obrazovanje, održivi razvoj, kulturu, umjetnost, sport i humanitarne projekte.

Sponzorstva

Svjesna njihove iznimne važnosti za zajednicu, prednost pruža onim projektima koji promoviraju prave vrijednosti, a ističu ih kvaliteta, posebnost i korist koju realizacija projekta predstavlja za lokalnu zajednicu.

Od početka poslovanja posebno smo prepoznali snagu i vrijednost sporta, kao izrazito kvalitetan način okupljanja mladih i širenja natjecateljskog duha, ali i izvrstan oblik promocije Hrvatske u svijetu. Posebno se možemo pohvaliti nekima od naših najuspješnijih suradnji: organizacijom manifestacije Lino Višebojac koja diljem Hrvatske osnovnoškolce upoznaje s pravim sportskim vrijednostima i suradnjom s Rukometnim klubom Podravka. Vjerujemo i želimo doprinositi budućem razvoju kulture u našoj zajednici, stoga smo prepoznali i važnost njene promocije. 

Lino višebojac

Lino višebojac jedna je od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija u kojoj djeca kroz sportska natjecanja stječu pobjednički mentalitet, uče kako podnijeti poraz te kroz druženje usvajaju istinske sportske i ljudske vrijednosti. U osam uspješnih sezona uveselili smo brojne osnovnoškolce u svim hrvatskim županijama te nekima od njih, koji su se iskazali kao najuspješniji, ostvarili i najljepše dječje sportske snove. Vođen idejom Zvonimira Bobana, legendarnog kapetana Vatrenih, da u jednom projektu spoji sport i kulturu, potiče kreativnost, stvaralaštvo i zdrav način života, promiče fair play i sportsko navijanje, stvoren je jedan od najuspješniji sportskih projekta namijenjen onim najmlađima. Manifestacija koja je do sezone 2010/11. nosila naziv Čokolino višebojac omogućava učenicima iskazati talente u likovnom i literarnom stvaralaštvu, pjesmi, plesu, glumi, ali i upoznavanje najvećih sportaša naše zemlje.

U svakoj školskoj godini održavaju se po 24 natjecanja u osnovnim školama te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja nastojeći izboriti ostvarenje svog sportskog sna. Pobjednici Lino višebojca uz pehar dobivaju i mogućnost odabira sportskog događanja u svijetu kojemu žele prisustvovati, a Podravka i Sportske novosti njihove snove pretvaraju u stvarnost. Naš su mali pobjednici tako donijeli brojne uspomene s utakmica Lige prvaka, Europske lige, ali i druženja u nogometnim kampovima najuspješnijih nogometnih klubova današnjice.

Lino višebojac je doista postao pravi festival sporta, stvaralaštva, kreativnosti, fair nadmetanja koji se u školama nestrpljivo iščekuje, a koji u djeci budi najpozitivnije emocije.

Lino višebojac podržava EU i WHO smjernice o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani i fizičkoj aktivnosti.

Rukometni klub Podravka Vegeta

S obzirom na zajedničke težnje prema postizanju vrhunskih rezultata, Podravkina suradnja s RK Podravka Vegeta, osim društveno-odgovornog djelovanja, ima i dodatnu vrijednost - kompatibilnost s Podravkinom strategijom ostvarivanja novih poslovnih uspjeha.

Rukometni klub Podravka Vegeta postigao je tijekom 64 godine postojanja izvrsne sportske rezultate. Uz dominaciju na hrvatskim terenima, Klub osvojio je naslov prvaka Europe i europski Superkup.

Hrvatski kuharski savez

Hrvatski kuharski savez nacionalno je udruženje kuhara i slastičara, kako onih zaposlenih u hotelima i restoranima, tako i onih čije je radno mjesto u bolničkoj ili školskoj kuhinji i drugdje. Savez okuplja i učenike srednjih strukovnih škola koji se obrazuju za navedena zanimanja. Potporni članovi mogu biti i sve osobe povezane s kulinarskom strukom, kao i kuhari i slastičari iz inozemstva.

Hrvatski kuharski savez kroz osam godina svog djelovanja postao je uvažena institucija prepoznata od brojnih partnera, pa tako i od Podravke koja njegov rad podupire, a na raznim projektima za razvoj struke i usko surađuje.