"Zdravi odmor" predstavljen dječjim vijećima Hrvatske

Kroz projekt "Zdravi odmor" Podravka nastoji da školama pomogne u kreiranju zdravih jelovnika i u edukaciji o uravnoteženoj i pravilnoj prehrani.

Redoviti školski obrok mora biti dio zdravog i pravilnog odrastanja svakog učenika u Hrvatskoj zaključili su članovi dječjih vijeća Hrvatske okupljeni na 11. susretima u Koprivnici. Uporište za ovakvo razmišljanje našli su ne samo u Konvenciji UN o pravima djece, koja pored ostalog garantira pravo na prehranu, nego i u analizama zdravstvenih stručnjaka. Stoga će se mali vijećnici u svojim školama, općinama i gradovima zalagati za uređenje školskih kuhinja, tamo gdje ih nema, odnosno za unapređenje dječje prehrane. Dobar alat pri tome će im biti Podravkin projekt „Zdravi odmor“ kojeg je sudionicima 11. susreta dječjih vijeća  iz Čakovca, Kutine, Našica, Nove Gradiške, Ogulina, Opatije, Preloga, Pule, Rovinja, Tuhelja, Varaždina, Velike Gorice, Zaboka te Koprivnice predstavila njegova voditeljica Dunja Milošić Odobašić. Osim što je govorila o pravilnoj prehrani i nastojanju Podravke da školama pomogne u kreiranju jelovnika, Dunja Milošić Odobašić sudjelovala je i na kulinarskoj radionici u kojoj su djeca imala prilike upoznati razne vrste žitarica i od pedijatrice Zorke Valentić saznati zašto ih je važno uvrstiti u svakodnevnu prehranu, te pripremiti zlevanku od prosa.

Svi sudionici 11. susreta dječjih vijeća Hrvatske kojeg su pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, a uz podršku Grada Koprivnice organizirali Savez društava naša djeca Hrvatske i DND Koprivnica, posjetili su Podravkin Muzej prehrane i upoznali se s povijesnim razvojem industrije hrane u Podravini.