Rekordna proizvodnja tvornice Kalnik u Varaždinu

Podravkina tvornica Kalnik u Varaždinu zabilježila je u srpnju najveću proizvodnju u proteklih pet godina, a dobar trend nastavljen je tijekom kolovoza i u prvim danima rujna. Računice pokazuju da će ovogodišnja ukupna prerada povrća nadmašiti prošlogodišnju za više od 40%.

Podravkina tvornica Kalnik u Varaždinu zabilježila je u srpnju najveću proizvodnju u proteklih pet godina, a dobar trend nastavljen je tijekom kolovoza i u prvim danima rujna. Dnevno se u tvornici preradi oko 45 tona povrća, a da bi se sačuvala kvaliteta sirovina koja je ove godine izuzetno dobra, uveden je trosmjenski rad. Stalno zaposlenima pridružilo se i 160 sezonaca. Računice pokazuju da će ovogodišnja ukupna prerada povrća nadmašiti prošlogodišnju za više od 40%. Primjerice krastavci koji su dobro rodili završili su u čak dva milijuna bočica, a paprika Stela koja se otkupljuje ovih dana omogućit će i veću proizvodnju ajvara nego lani. Točnije prošle je godine otkupljeno oko 2000 tona, a ovogodišnji plan je 2500 tona.

Takvom porastu proizvedenih količina nesumnjivo je doprinijelo i uvođenje poticaja od strane varaždinske županije. O tome će kao i o stručnim pitanjima vezanih za uzgoj i preradu paprike biti riječi i na manifestaciji Dan paprike koja se 11. rujna održava u Varaždinu. U toku prijepodneva u tvornici Kalnik bit će organiziran stručni skup za proizvođače i dobavljače paprike koji će imati priliku i posjetiti najvećeg proizvođača povrća u varaždinskom kraju, te razgledati proizvodne pogone Kalnika. Predvečer će se na središnjem gradskom trgu održati promotivna akcija pod nazivom Špancirajte se i zaplešite Salsu s Podravkinim proizvodima od paprike u kojoj će gastropromotori u velikoj tavi pripremati jela.