Podravkinoj mesnoj industriji certifikat ISO 9001
Podravkina mesna industrija primila je certifikat ISO 9001:2000 za kvalitetu u poslovanju. Rezultat je to obavljenih audita koje je tijekom ožujka provodila Podravkina certifikacijska kuća Det Norske Veritas ( DNV ).
U izvještaju Norvežana posebno su pohvaljeni segmenti klaonice i proizvodnje konzervi s naglaskom na dobru organizaciju rada i praćenjem parametara uspješnosti. Isto tako, pohvaljen je i marketing zbog kvalitetnog praćenja konkurencije i analiza uspješnosti marketinških akcija, te kontroling s proaktivnim pristupom i analizama cijena sirovina i proizvoda, kao i implementiran sustav mentorstva za pripravnike.
Podravkina mesna industrija je prilikom certificiranja prošla put kao i ostali dijelovi Podravka Grupe koji već imaju certifikat, a koje su Norvežani, prema propisima, ponovno provjeravali tijekom ožujka. Naglasak je bio na edukaciji zaposlenika o sustavima upravljanja, izrada dokumentacije, implementacija definiranih procesa i ostalih dokumenata, interni auditi i ispravak pronađenih neusklađenosti, preliminarni auditi certifikacijske kuće, odnosno "generalna proba". Kao i kod drugih projekata uvođenja sustava, najteža faza je bila implementacija u praktično poslovanje definiranih procesa i ostalih dokumenata.