Počinje nova sezona Digitalne akademije, a Lino dijeli čak 18 stipendija

 

Digitalna akademija, Algebrin program digitalnog obrazovanja za osnovnoškolce, od nove školske godine bit će prisutna u čak 18 hrvatskih gradova, a Lino budućim digitalnim nindžama dijeli po jednu stipendiju u svakom gradu.

Digitalna akademija je program obrazovanja školaraca, čiji fokus je na rješavanju problema korištenjem tehnologije te kreativna i inovativna uporaba digitalnih alata. Djeca svladavaju vještine poput programiranja kroz igru, koriste računala za kreativno izražavanje i rade na zajedničkim projektima i prezentacijama.

Tijekom ljeta stiglo je više od 2.000 predbilježbi za novu sezonu, a pošto Lino zna važnost digitalizacije te obrazovanja najmlađih, uključio se u stipendiranje svojih prijatelja koje također zanima svijet nove tehnologije i to po jednog iz svakog od 18 gradova.

Gradovi u kojima se Digitalna akademija održava su: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Pula, Dubrovnik, Slavonski Brod, Varaždin, Karlovac, Koprivnica, Velika Gorica, Zaprešić, Sisak, Šibenik, Dugo Selo, Zaprešić i Samobor.

Više informacija o kreativnom natječaju u kojemu je moguće osvojiti stipendiju za Digitalnu akademiju potražite na Lino Facebook stranici te Lino webu.