Otvorena nova hladnjača u Tvornici Kalnik u Varaždinu
U Podravkinoj Tvornici Kalnik u Varaždinu svečano je otvorena nova hladnjača. Nova hladnjača ima kapacitet od 1500 tona, a sastoji se od tri komore za hlađenje i pretkomore koje rade na temperaturi od –25 stupnjeva. U njezinu izgradnju i opremanje Podravka je uložila 6,5 milijuna kuna.
U Podravkinoj Tvornici Kalnik u Varaždinu svečano je otvorena nova hladnjača. Svečanost su uveličali ministar poljoprivrede i šumarstva mr. Božidar Pankretić, varaždinski župan dr. Zvonimir Sabati, koprivničko-križevački župan Josip Friščić, te predstavnici gradova Varaždina i Koprivnice.
Nova hladnjača ima kapacitet od 1500 tona, a sastoji se od tri komore za hlađenje i pretkomore koje rade na temperaturi od -25 stupnjeva. U njezinu izgradnju i opremanje Podravka je uložila 6,5 milijuna kuna. Projekte je izradila tvrtka Podravka Inženjering, a građevinske radove izvela tvrtka Zagorje Tehnobeton iz Varaždina, dok je energetsko postrojenje postavila koprivnička tvrtka PNP Commerce. Nova će hladnjača znatno produljiti sezonu prerade povrća i omogućiti optimalizaciju zaliha. Time će se pojeftiniti proizvodnja, te, što je osobito važno, omogućiti Podravkin ulazak u nove kategorije proizvoda na bazi povrća, posebice u smrznuti program.
Tvornica Kalnik u Varaždinu osnovana je 1946. godine, kao proizvođač kandiranog voća, voćnih sokova i čokolade, da bi 1953. godine bila uvedena i prerada povrća. U Podravkin poslovni sustav Kalnik je integriran 1967. godine. Danas funkcionira kao dio Podravkinog SPJ-a Voće i povrće, u okviru kojeg se prerađuje povrće (krastavci, paprika, cikla...), te proizvodi Podravkin program kondimenata (ajvar, relish, paprika u senfu, umaci...). U Tvornici Kalnik trenutačno radi tristotinjak radnika. Podravkin SPJ Voće i povrće je u prvih 6 mjeseci ove godine ostvario prihod od 59.2 milijuna kuna što je povećanje od 14,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U ukupnom prihodu grupe Podravka SPJ Voće i povrće ostvaruje udio od 6,5%.