Održan 11. festival dječje pjesme “Lino Fest”

Već dobro poznat mališanima diljem regije po dobrom druženju i lijepoj glazbi, festival dječje pjesme „Lino Fest “, 25.05. održan je u Sarajevu jedanaestu godinu za redom.

Lino fest 2013 voditeljiVeć dobro poznat mališanima diljem regije po dobrom druženju i lijepoj glazbi, festival dječje pjesme „Lino Fest “, 25.05. održan je u Sarajevu jedanaestu godinu za redom. Mali pjevači svojom energijom i odličnim izvedbama izazvali su veliko oduševljenje svih prisutnih što je potvrdio gromoglasni pljesak nakon svake izvedbe.

Tema ovogodišnjeg Festivala dječje pjesme bila je “Djeco, čitajmo pjesnike”.

“Odlučili smo 11. Lino Fest posvetiti dječjoj poeziji kako bi kod njih razvili ljubav prema ovom umjetničkom izražaju. Poezija budi u djetetu proces koji uspostavlja aktivan odnos djeteta prema svijetu što ga okružuje.
I ove godine Lino Fest je imao međunarodni karakter i predstavili su se mališani iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Zagreba, Beograda, Novog Sada, Skopja, Splita, Županje, Užica i drugih gradova. A izvodili su nove autorske dječje skladbe eminentnih autora”, istakao je Besim Spahić, direktor Festivala.  

Stručni žiri činili su prof. Vera Šakić, predsjednica Udruge "Libertas", Želimir Marković, novinar,  Nadža Pušilo, balerina i Mirela Jusić, prof. glazbe.

U natjecateljskom dijelu prvo mjesto osvojila je grupa BEGOVIĆ FAMILY iz Županje za pjesmu "Tajanstvena pjesma" autora Šime Jovanovca. Drugu nagradu stručnog žirija dobila je Sarah Klarić iz Sarajeva za pjesmu  "Idemo na more" autora Ivice i Suzane Vinković, a treća nagrada otišla je u ruke Kiari Lemac iz Vukovara za pjesmu "Pjesma za tatu" autora Dubravke Lemac i Jasne Babić.

Nagrada publike uručena je Stefani Pejić iz Doboja za izvedbu pjesme "Proljeće", za najbolju interpretaciju nagrađena je Ana Jovančić iz Istočnog Sarajeva, a nagrada za najbolji scenski dojam uručena je Miroljubki Konjović iz Novog Sada.

“Lino Fest je iz godine u godinu jedan od projekata na koji je Podravka na tržištu BIH, najponosnija i drago nam je da imamo mogućnost pomoći u ostvarenju glavnog cilja projekta, a to je glazbeni odgoj djeteta, zbližavanje djece iz cijele regije i razvijanje ljubavi prema glazbi i kulturi. Sigurni smo da će i ovogodišnji Festival, uz nezaobilaznog LINO medvjedića, oduševiti publiku među kojima  posebice one najmlađe, no vjerujemo i sve ostale sudionike”, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH .

Voditelji programa 11. Lino Festa bili su glumica Minka Muftić, pjesnik Miki Trifunov i profesor Besim Spahić, ali i neizostavni veseli domaćin medvjedić Lino.

Ovogodišnji Lino Fest kao i prethodnih 10 godina organizirala je udruga Libertas uz podršku Podravke u BiH.