Srednja škola Ambroza Haračića, Mali Lošinj dobitnica Podravkine donacije za opremanje kulinarskog praktikuma
Kroz kampanju koja spaja očuvanje kulinarske baštine i podršku mladima, Podravka mijenja školsku svakodnevicu i pomaže u stvaranju boljih uvjeta za obrazovanje budućih kuhara
U sklopu Podravkine društveno odgovorne kampanje „Donirajmo za škole i jela koja se vole“, Srednja škola Ambroza Haračića, Mali Lošinj izabrana je kao jedna od triju škola koje su osvojile najviše glasova u kreativnom natječaju. Time je škola zaslužila donaciju u vrijednosti od 27.730 eura, a danas joj je službeno uručen i simbolični vaučer kojim se potvrđuje ova nagrada.
Sredstva će biti namijenjena opremanju školskog praktikuma kako bi učenici imali još kvalitetnije uvjete za usavršavanje svojih kulinarskih vještina.
Donacija je rezultat zajedničkog djelovanja Podravke i njenih potrošača – naime, od svakog prodanog proizvoda iz Podravkine linije proizvoda od rajčice te Zlato polje tjestenine, u tom je razdoblju izdvojeno po 5 centi za fond donacije. Ukupno je prikupljeno više od 83 tisuće eura, a iznos je podijeljen između triju škola.
„Posebno nas vesele aktivnosti koje su usmjerene na poticanje mlađih generacija i davanja motiva da budu još uspješniji u onome što rade. Kada se to spoji s tri ključna sastojka – ekspertizom Podravke, što je uvijek izvrsna i kvalitetna hrana, poticanjem školovanja za visoko deficitarna zanimanja u Hrvatskoj i regiji te održavanjem i popularizacijom tradicijskih recepata, sve savršeno sjedne na svoje mjesto. Odgovornost za naše mlade generacije leži na svima nama. Neka nam budu uspješni, sretni i kod kuće“, rekla je Sanja Garaj Miloš, Podravkina direktorica Korporativnog marketinga.
Osim što su škole sudjelovale u natječaju, projekt je imao i dodatnu misiju – poticanje očuvanja hrvatske kulinarske baštine. Kroz kreativne video uratke učenici su pripremali tradicionalna jela poput zlevanke, čobanca, ličkih šnicli, buzare i soparnika, naglašavajući važnost prenošenja kulinarske tradicije na mlađe generacije.
„Neizmjerno smo sretni i ponosni što smo imali priliku sudjelovati u Podravkinom natječaju za opremanje školskog praktikuma. Dobivena donacija znači nam puno jer će nam omogućiti dovršavanje opremanja školskog ugostiteljskog praktikuma te budućim konobarima i kuharima dati priliku motivirano učiti i s ponosom čuvati gastronomsko bogatstvo našeg otočnog kraja. Ovom akcijom Podravka je dala vjetar u leđa našoj maloj lokalnoj sredini koja nam je zdušno dala podršku te pokazala vrijednost zajedništva u postizanju plemenitog cilja za naše mlade, za ugostiteljsku struku i ljubav prema školi“, dodala je Jelena Bralić, ravnateljica Srednje škole Ambroza Haračića, Mali Lošinj.
Podravka zahvaljuje svim školama koje su sudjelovale, građanima koji su glasali i kupcima koji su omogućili ostvarenje ove vrijedne donacije. Kao društveno odgovorna kompanija, Podravka kontinuirano ulaže u projekte koji doprinose razvoju zajednice, obrazovanja i očuvanja kulturne baštine – a upravo ova akcija primjer je kako zajedništvo može stvoriti konkretne i dugoročne rezultate.