Podravki uručena zlatna plaketa hrvatske diplomacije za poseban doprinos u promicanju izvrsnosti hrvatskoga gospodarstva u svijetu

Ovo je još jedna potvrda izvrsnosti u radu kompanije koja je jedna od vodećih u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi i portfeljem od 800 različitih proizvoda prisutnih na više od 40 tržišta diljem svijeta.

Po prvi puta Ministarstvo vanjskih i europskih poslova dodijelilo je nagradu hrvatske diplomacije za poseban doprinos u promicanju izvrsnosti hrvatskoga gospodarstva u svijetu.

Nagrada je zasnovana na rezultatima ankete provedene među veleposlanicima, konzulima i gospodarskim savjetnicima u diplomatskim misijama i konzularnim predstavništvima RH u inozemstvu. Hrvatski su diplomati birali tri kompanije koje su prema njihovom iskustvu u proteklom razdoblju dale poseban doprinos i ostavile posebno profesionalan dojam pri nastupima u inozemstvu.

Kao najbolju kompaniju prepoznali su Podravku i dodijelili joj zlatnu plaketu.

Ovo je još jedna potvrda izvrsnosti u radu kompanije koja je jedna od vodećih u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi, sa uredima i predstavništvima u 22 zemlje svijeta, vlastitom distributivnom mrežom u 10 zemalja i portfeljem od 800 različitih proizvoda prisutnih na više od 40 tržišta diljem svijeta. 

Početkom ove godine Podravka je formirala i četiri nove regije, Adria regiju, regiju Europa, regiju Rusija i zemlje CIS-a te regiju Nova tržišta, čime se dodatno jačaju napori usmjereni boljoj iskoristivosti Podravkine veličine te rasprostranjenosti diljem svijeta. Ovime su stvoreni i preduvjeti za daljnji rast i razvoj kompanije.

„Čast je i zadovoljstvo primiti nagradu hrvatske diplomacije, dakle predstavnika naše države iz čitavog svijeta, koji su prepoznali vrijednost i izvrsnost u radu naše kompanije. Cilj nam je u narednie tri godine ostvariti 75% prihoda na internacionalnim tržištima te je i ova nagrada dokaz da smo prepoznati u svom radu i usmjerenosti na širenje svog poslovanja diljem svijeta.“ – izjavio je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.