Vegeta akcijom „Doniramo i školske kuhinje renoviramo“ pomaže školama diljem Hrvatske da urede kuhinje i blagovaonice

Od svakog prodanog Vegeta plavog pakiranja u periodu od 15. veljače do 15. ožujka 2023. odvojit će se 0,10 eura za donaciju.

Kako bi svaki mališan u Hrvatskoj dobio priliku uživati u toplom i nutritivno bogatom školskom obroku, Vegeta će trima školama, odabranima u natječaju „Doniramo i školske kuhinje renoviramo“ novčanom donacijom pomoći u uređenju ili renoviranju njihovih kuhinja ili blagovaonica. Važno je napomenuti i kako svaka škola koja se prijavi, dobiva vrijedan poklon paket i brošuru sa savjetima za prehranu djece školske dobi te receptima za ukusna i kvalitetna jela poput mesne štruce s francuskom salatom, pečenih krumpira s mljevenom puretinom ili ukusne i zasitne salate od piletine i ječma.

Kako se škole prijavljuju?

Prijave se podnose od 15.2.2023. do 15.3.2023. godine isključivo na internetskoj stranici doniramo.vegeta.hr/., a moraju sadržavati sljedeće:

  • Video u trajanju do maksimalno dvije minute u kojem će škole pokazati potrebu za renoviranjem, odnosno opremanjem školskih kuhinja ili blagovaonica
  • Tekst do maksimalno 1.000 znakova u kojem se navodi na što bi utrošile dobivena sredstva
  • Podatak o postotku učenika koji redovito konzumiraju obrok pripremljen u školskoj kuhinji
  • Podatke o školi: naziv i adresu škole te kontakt zaposlenika ili zaposlenice, odnosno odgovorne osobe za prijavu te kontakt broj telefona

Nakon predselekcije u kojoj će se provjeriti zadovoljavaju li prijave sve navedene kriterije, škole koje su ispravno dostavile  sve traženo ulaze u sljedeći krug glasanja:

  • U prvom dijelu, od četvrtka 16.3. do nedjelje 19.3.2023., Podravkin tim stručnjaka će na temelju navedenih kriterija odabrati 10 škola koje ulaze u uži izbor za pobjednika.
  • U drugom dijelu, od ponedjeljka 20.3. do četvrtka 30.3.2023., na internetskoj stranici doniramo.vegeta.hr svatko tko želi ima priliku dati svoj glas jednoj od 10 odabranih škola. Trima će školama s najviše glasova na kraju biti dodijeljena novčana sredstva, podijeljena u tri jednaka dijela.

Svatko od nas u ovoj donaciji može sudjelovati na dva načina

Kupovinom Vegeta plavog pakiranja od 15. veljače do 15. ožujka 2023., osiguravate da se od svakog prodanog komada odvoji 0,10 eura za akciju “Doniramo i školske kuhinje renoviramo“ Osim toga, od 20. ožujka do 30. ožujka svojim glasom na stranici doniramo.vegeta.hr možete pomoći odabranoj školi da bude korak bliže ovoj vrijednoj donaciji.

Hvala svima koji se uključe, jer u akciji “Doniramo i školske kuhinje renoviramosvakog od vas trebamo!